Historisk Forening for Espergærde og Omegn
Arrangementer, foredrag og ture
 
         
Foreningen

Arrangementer

Egebækken

Ture

Det gamle arkiv

Links

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Sange

 

Foreningen har for 1. halvdel af sæsonen 2022/23 planlagt følgende arrangementer. Alle foredrag foregår på Espergærde Bibliotek.

Fredag den 19. august 2022, kl 10.00: Omvisning på Frihedsmuseet
Vi mødes ved det nye Frihedsmuseeums indgang kl 10.00 (tog fra Espergærde kl. 9.06). Vi får i 2 hold omvisning på museet og efterfølgende er der fælles frokost på Café Petersborg i Bredgade. Der henvises til vedhæftede indbydelse.

Søndag den 21. august 2022, kl 14.00: Byvandring ad Stokholmsvej
Med lokalhistoriker Kjeld Damgaard som guide går vi en tur ad Stokholmsvej, hvor vi begynder ved Strandvejen, og slutter ved Mindevej. På turen hører vi om mennesker og huse langs vejen. Turen varer ca. 2 timer.
Tid og sted: Søndag d. 21. august, kl 14.00 fra hjørnet Stokholmsvej/Strandvejen.
Gratis for medlemmer, andre betaler 20 kr.

Tirsdag den 13. september 2022, kl 19.15: Kronborg bag facaden

Anja Klemp Vilgaard fortæller med baggrund i sin store bog, om nogle af alle dem, som arbejder i det daglige med at holde Kronborg i fin stand: tømreren, mureren, stenhuggeren, rengøringshjælpen m.fl.
Der er som vanligt pause midtvejs, og rig mulighed for at stille spørgsmål. Kom og se de flotte fotos fra slottets hverdag.
Anja Klemp Vilgaard har selv kontor på Kronborg, hvor hun arrangerer kurser i at fortælle historier for virksomheder og andre.

Tirsdag den 18. oktober 2022, kl 19.15: Kongevejen fra Rørtang til Kvistgaard
Denne aften bliver en fortsættelse af Lokalhistoriker Kjeld Damgaards foredrag om turen fra Helsingør til Kvistgaard, som han holdt på et afbud i efteråret 2021. Kjeld nåede kun til Rørtang, men vi har nu aftalt med ham, at han gør turen færdig her i efteråret 2022, så det skal nok blive en hyggelig aften.

Tirsdag den 29. november 2022, kl 19.15: Livet i 1700-tallets københavnske gader
I dette foredrag fortæller professor Ulrik Langen om livet og ikke mindst konflikterne i 1700-tallets københavnske gader.
Med afsæt i en større opløbssag fra 1781 vil Ulrik Langen afdække uafklarede territoriale stridigheder og gammelt nag i det københavnske byrum. Foredraget tager udgangspunkt i bogen ”Hundemordet i Vimmelskaftet”.

Tirsdag den 13. december 2022, kl 19.15: Juleafslutning
Sidste år måtte vi desværre aflyse den traditionelle juleafslutning, men i år håber vi, at det vil lykkes at gennemføre det hæderkronede arrangement.
Programmet vil som tidligere (før Corona) indeholde julesange, et mindre kulturelt indslag samt en hyggepause med æbleskiver, solbærrom og portvin på foreningens regning. Endelig vil vi afslutte med Kjeld Damgaards legendariske historiequiz - Hvornår var det nu det var? – med vinpræmier til det vindende hold.

Mandag den 23. januar 2023, kl 19.15: Liget i skoven
Foredraget afholdes undtagelsesvis på en mandag!
Foredraget ”Liget i skoven” handler om en ukendt ung mand, der i december 1944 blev fundet skudt i Gribskov. Hans navn og omstændighederne kom aldrig offentligt frem, hverken under eller efter krigen.
I 2019 lykkedes det foredragsholderen at opklare drabet - ved arkivstudier + en portion held. Foredragsholderen Asger Berg, født 1949, er forfatter, cand.mag. og fhv. gymnasielærer gennem 33 år.

   
   
Retur startside

Denne side er sidst opdateret: MVH 04.01.2022