Historisk Forening for Espergærde og Omegn
Arrangementer, foredrag og ture
 
         
Foreningen

Arrangementer

Egebækken

Ture

Det gamle arkiv

Links

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Sange

 

Foreningen har for 2. halvdel af sæsonen 2016/17 planlagt følgende arrangementer.

Tirsdag den 24. januar 2017: Gravhøjens mennesker - A F L Y S T
Foredrag kl 19.15 på Espergærde Bibliotek
Da foredragsholderen skal opereres, forsøger vi, at få flyttet foredraget til efteråret 2017.
Mag. art. og dr phil. Klaus Ebbesen kommer og bygger videre videre på sit tidligere foredrag hos os om ”Døden i Mosen” om mosefolket.
Denne gang vil Klaus Ebbesen fortælle om ”Gravhøjens mennesker”, deres liv og hverdag.
Foredraget er rigt illustreret og handlet om de mennesker, som ligger begravet i vore oldtidshøje. En levende fortælling om Egtvedpigen, Muldbjergmanden og de andre bronzealderfolks liv og hverdag.
Det bliver uden tvivl som sidst et spændende og livligt foredrag.

Tirsdag den 21. februar 2017: Dansk Vestindien før og nu
Foredrag kl 19.15 på Espergærde Bibliotek
Kim Greiner, der siden 2013 har arbejdet som globetrotter, forfatter, guide og journalist,  kommer denne aften og fortæller om Vestindien.
Vi skal tilbage i tiden til dengang Danmark var kolonimagt og ejede de tre Vestindiske øer, St. Thomas, St. Croix og St. Jan (John). Vi skal høre om trekantsejladserne mellem Danmark og Guldkysten i Afrika, og plantageejernes luksusliv på bekostning af slaverne. Vi hører også om generalguvernør Peter von Scholtens frigivelse af slaverne.
Dette er alt sammen historie, men vi kommer også rundt på US Virgin Island, som øerne kom til at hedde, efter Danmarks salg af øerne til USA i 1917.
Glæd jer. Det bliver en spændende tur!

Tirsdag den 21. marts 2017: Børnesanatoriet i Boderne
Foredrag kl 19.15 på Espergærde Bibliotek   
Lokalhistoriker og foreningens nyudnævnte æresmedlem Kjeld Damgaard fortæller om børnesanatoriet ved Hellebæk, som blev etabeleret af frivillige, humanistiske mennesker.
For mange børn blev det en frygtelig oplevelse. For enkelte så slem, at de endnu 60-70 år efter, ikke vil tale om hændelserne.

Tirsdag den 25. april 2017: Generalforsamling og efterfølgende foredrag om Nakkehoved Fyr
Kl 19.15 på Espergærde Bibliotek
I henhold til foreningens vedtægter afholdes der denne aften ordinær generalforsamling, hvor kun medlemmer har adgang. Kaffe og kage i pausen på foreningens regning.
Efter pausen vil Else Djurhuus, der tidligere har været ansat ved Fyrhistorisk Museum på Nakkehoved komme og fortælle historien om det smukke Nakkehoved Fyr. Hun vil bl.a. fortælle om dengang i 1850, da grevinde Danner flyttede ind hos fyrmester Wilhelm Faber mens Frederik VII udgravede Søborg Slotsruin.
 
Mandag den 5. juni 2017: Grundlovsdag
Flynderupgaard
Nærmere program vil fremgå af dagspressen i dagene op til arrangementet.
Traditionen tro fortsætter samarbejdet mellem flere foreninger omkring afholdelse af upolitiske grundlovsmøder. Det forventes også, at borgmester Benedikte Kiær på vegne af Nellemann fonden vil foretage den årlige uddeling af fondsmidler.

Søndag den 11. juni 2017: Byvandring i Snekkersten
Mødested kl 14 ved Snekkersten Stationsvej 25
Med start fra den gamle stationsbygning i Snekkersten går turen rundt i dele af fiskerlejet og villabyen Snekkersten. Turen ledes af lokalhistorikeren Kjeld Damgaard.
Turen varer cirka 2 timer og slutter ved mødestedet, så det er muligt at lade sit transportmiddel stå her (dog ikke tog eller bus, der forventes at køre videre).
Turen er gratis for medlemmer, medens andre må betale 20 kr.


   
   
Retur startside

Denne side er sidst opdateret: MVH 17.01.2017